Atnācis rudens, bet jaunu aliņu birums (plūdums) nemazinās. Pēdējās ziņas par jaunām alus darītavām Valkas un Jegavas pusē. Vienu no tām kādā veikalā nodēvēja par dzeguzes alus darītavu. Tas ir uzvārīt citam piederošā infrastruktūrā. Manuprāt, laba doma tiem, kuri grib sākt, bet uzreiz investēt lielākus eur vēl par īsu, nav pārliecības vai sanāks. Bet piemēri no šīm divām nākamajā ierakstā (virtuvē zem galda jau gaida).
Rix - box flight. Weizenbock. Kviešu, banānu alus. Banāns padara ne tik izteiktu kviešu tradicionālo garšu.
Sienāzis. Mežpils. Viena no ārpus rūpnīcas meistaru receptēm. Nav izteikta "suga". Citi tādu sauktu par ipu.
Vadlīnija. Enkurs. Rye ipa. Tumšā ipa. Vairāk uz tumšo alu, salīdzinot ar rūgtumu.
Wheatminizer. Hopla. Hefeweizen. Tāds kā kviešu skābulītis. Atsvaidzinoši ;)
Stellar. Hopla. DDH dipa. Kārtīga ipa, labi jūtams miezītis.
Nezvērs. Malduguns. Berely wine. Liekas, pirmais Maldugunim
šajā kategorijā. Labs, spēcīgs, kaut tikai 0.3, vienā reizē
"neizraujams", baudāms.
DDH citra mosaic ipa. Ārpus. Gaiša, viegla ipa ar duļķīti. Liekas neliels asumiņš.
Dubultā ipa. Teika. Laikam, labākais no Teikas. Izteikti rūgts
alus. Nav citu piegaršu, salīdzinot ar citiem nesen garšotajiem ipa.
Kaut kas uz Zaļās bises virzienu, kur izceļ tieši apiņus.
Laminar flow. India pale lager. Nurme. Sāk zust robeža starp
tradicionālajiem alus veidiem. Ja neskatās uz nosaukumu, tad varētu
pieskaitīt pie ipa. Bet kaut kas savādāks ir.
Jaunpils lager. ... Nav viedokļa ...
Jaunpils lauku. Tāds pats lager.
Jaunpils dubultā ipa. Jaunpils ar katru brīdi aug. Šis jau ir Zaļās bises līmenis!
DDH ekuanot ipa. Ārpus. Ok ipa. Solītos tropu augļus īsti nejūtu. Skatoties Ārpus eksperimentus, ceru, ka neies Eridan pēdās.
Tests nr1. Belgian blond ale. Kokmuiža. Turpinājums Kokmuizas
"pareizajiem" aliem. Pareizie, jo šai darītavai neatminos, ka būtu bijis
pēdējā laikā kaut kas, kas velk uz vienkāršu, duļķainu lauku alu. :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru