trešdiena, 2021. gada 20. janvāris

Sākas 2021.gads. Rupjmaize ar tumšo alu.

 

Rupjmaize ar stout.

Ātra un vienkārša recepte kā uzcept vienkāršu rupjmaizi, izmantojot arī alu kā sasāvdaļu.

Sastāvdaļas (apjoms pēc izjūtas):

-          Rudzu milti.

-          Nedaudz sāls.

-          Cukurs – nedaudz vairāk kā sāls.

-          Sausais raugs – dažas tējkarotes (atkarībā no miltu daudzuma).

-          Ūdens vietā Hoplaa šokolādes stout.

-          Piedevām saldajam variantam – aprikozes, rieksti.

-          Piedevas sāļajam variantam – sālīts speķis.

 


Sākumā samaisa sausās frakcijas.

Sagriež piedevas.

Sausajam maisījumam pievieno alu ar aprēķinu, lai veidotos masa, no kuras var izveidot kukultīti.

Masu sadala divās daļās. Vienai pievieno sagrieztas aprikozes un riekstus, otrai – sagrieztu sālīto speķi.

 Cep cepeškrāsnī ~ 180 lidz 200 grādos stundu līdz pusotru stundu (atkarībā no kukulīšu dimensijām).

Man pašam patīk šāda veida maizes, neatkarīgi saldās vai sāļās, ēst ar sviestā karamelizētiem sīpoliem.
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru