svētdiena, 2019. gada 28. aprīlis

Aprīļa pieraksti Nr.2 un vimbu kotletes ar alu.




Hypnos. Alternating currant. No sākuma nevar nodefinēt vai tas ir alus vai alus dzēriens. Upenes ... vaniļa ... skābums ... viegls ... Pozitīvi - garšas viena otru nepārmāc.



Malduguns. Pali. It kā skābais ipa. Principā dzirkstoša skābena bērzu sula ar upenēm. Bet " kompozīcija" sabalancēta. Tiešām garša pēc nedaudz ierūgušām bērzu sulām. Blakus Mārupes puses bērzu sulas salīdzināšanai. 😃



Japāņu rīsa alus. Izteikti rūgts.



DDH Citra pale ale. Atspirdzinošs un viegli rūgts.



Hopalaa. On the beech. Eils. Skābens, viegls.



Hopalaa. India pale lager. Viegls, viegli rūgts.



Hopalaa. Milkstout. Black oak. Melns, vaniļa, aromātisks stouts. Personīgi patīk, ja šāda tipa tumšajiem nedominē alkohols, kā dažam labam "lielo" alus darītavu ražojumam.



Nurme. Jaffa cake. Imperial stout. Stout jau pēc smaržas. Kaut kas vēl klāt garšas buķetē ... Melnā šokolāde ...



Malduguns. Piejūras klimats. Skābens alus padzēriens ar dažādu ogu biezeņu sajaukumu. Liekas, vairāk dominā jāņoga.



Hoplaa. Lagoon. Indian pale ale. Pustumšs, rūgts.



Kalēja. Cloud nr.5. Eila tipa? Liekas, ka vairāk velk uz vieglu ipa. Saldeni rūgtens. Tomēr pēcgarša skābeni rūgta.



Vimbu kotletes ar alu.

Nepieciešamās sastāvdaļas pamatmasas iegūšanai.
Piecas tīģergarneles.
Maisījums "Zelta vimba" (var neizmantot, ja ir bijusi veiksmīga iepriekšēja novērošana).
3 līdz 6 gaišā alus pudeles (atkarīgs no laika, kas nepieciešams pamatmasas iegūšanai).
Pamatmasas iegūšanai labāk izmantot laiku līdz ar pieneņu ziedēšanas sākumu.
Komanda drošākai pamatmasas atlasei, vismaz divi draugi plašākai teritorijas pārskatīšanai.

Tālākas darbības veiksmīgas pamatmasas atlases gadījumā, kam nepieciešami vismaz 5 atlasīti paraugi vismaz 30 cm garumā. Citādāk atkārto pamatmasas iegūšanas procesu.
Noņem filejas.
Sagriež kūpinātu speķi, gaļu 1/3 apjomā no fileju pamatmasas.
Vārītus kartupeļus 1/3 apjomā no fileju pamatmasas.
Filejas divas reizes samaļ ar gaļas mašīnu.
Samaļ speķi un kartupeļus.
Visu samaisa kopā. Sāls un pipari pēc sajūtas.
Cepšanas laikā izmantot stout tipa alu. Šī izvēle gan vairāk individuāla.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru