piektdiena, 2019. gada 19. aprīlis

Aprīļa pieraksti Nr.1


Kerala. ABI. Ipa. Tumšāks, izteikts ipa. Nedaudz skrien ārā no pudeles, kad atver (lietojiet atdzesētu).





Blondais eils. Liekas viega dūmu garša.





Nurme. Soura. Skābais. Tiešām uz cienītāju. Jāatzīmē labs dizains.





Nurme. Dent de lion. Pale ale. Vienkāršs, dzerams.





Wild at heart. White ipa. Tiešām "balts", viegluma izpratnē. Ja gribas rūgtu, bet ne ļoti.





Pugster. New England ipa. Vai ir aršķirība no wild ar heart? Sākumā neliekas. Varbūt nedaudz skābāka pēcgarša.





V1. Crew only. Lager. Labs, lai padzertos. Viegls, bez pretenzijām.





V1. Bad santa. Nosaukums neliek vilties. Šķidrās piparkūkas, krustnagliņas.





Malduguns. Dzelme. Dubultā ipa. Dubulti apiņota jau tikai smarža. Spēcīgi, rūgti, tumīgi.





Akmeņrags. Labietis. Atkalredzēšanās, tikai šoreiz 0.5 izpildījumā. Tipisks herbal stila alus, kad nogaršojot sāc minēt kāds meža vai purva augs ir likts lietā. Tādā brīdī atceros Latgales pusi, kur alus pamatsastāvā (tas bija pasen) bija iesala ekstrakts un purva vaivariņi 😃. Šis uz cienītāju ar mērķi ne vienkārši "padzerties".





V1. Weisbier. Viens alus veids pret/par kuru nevaru noformulēt attieksmi. Visbiežāk weis(balt)bier vairāk velk uz “pliekanbier”. 😃


Nedaudz no "tautas". Medalus no Latgales. Labs ar neuzbāzīgu, atšķirībā no dažām "lielajām" Latvijas (rūpnīcas gan ārpus valsts) alus darītavām, medus garšu.


Nobeigumā nedaudz no gastronomijas. Padoms, kur izlietot pēc vimbu makšķerēšanas neizlietotās tīģergarnes, sasaistot to ar alu. Šoreiz gan izmantojam dedzinātais alus. Pannā apcepot, līdzīgi kā lietojot vīnu šādās izdarībās, pievienojam nedaudz Valmiermuižas degalu.


P.S. Izskatās, ka šo sezonu vienu un to pašu alu atkārtoti lietot nevajadzēs. Arvien vairāk jaunas darītavas, eksperimenti. Šodien par Valmiermuižas "vēstniecības" veikaliņā 7 jauni, pirms dažām dienām Vinilbārā pārītis jauni no Malduguns, pārītis vēl Beerfoxā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru